12-22 April 2018
Nederlands   Español   Português   English
NL  ES  PT  EN

Voor de nieuwste editie van Festibérico zie www.Festiberico.net

12-22 April, 2018

De elfde editie van Festibérico, ons tweejaarlijkse Spaans en Portugees filmfestival, opent met El autor en sluit af met Handia, twee van de belangrijkste prijswinnaars van de Goyas 2018 (de Spaanse Oscars). São Jorge en A Fábrica de nada, beide te zien op het festival, wedijveren met elkaar om de Portugese filmprijzen in de categorieën beste film, beste regie en beste actrice.

Festibérico 2018 kent met de thriller La jaula van vaste gast Marcos Cabotá een heuse wereldpremière. De regisseur en de drie hoofdrolspelers zijn hierbij aanwezig. Regisseur Manuel Mozos komt vertellen over zijn film Ramiro, waarin het rustige leventje van de hoofdpersoon, eigenaar van een boekwinkel en dichter, wreed wordt verstoord. Andere gasten zijn regisseurs David Macián van La mano invisible en Susana Nobre van Tempo comum en coscenarist en cameraman Pol Rebaque van Júlia ist.

De documentaire El mar nos mira de lejos, over vissers in het natuurgebied rond de monding van de Guadalquivir vertonen we met paella na afloop. In het laatste weekend worden Portugese specialiteiten geserveerd in Lumen. Op de afsluitende dag vindt tussen de twee voorstellingen een muzikaal optreden plaats van Duophonic.

Alle films zijn speciaal geïmporteerd voor het festival en Spaans of Portugees gesproken en Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld. Om dit bijzondere festival mogelijk te maken is de reguliere toegangsprijs voor alle voorstellingen €11,- en voor zondagmiddag 15 april €12,50, inclusief een portie paella. Koop toegangskaarten online op www.festiberico.net of www.filmhuis-lumen.nl.